Home

Autoflowering zaden

Autoflowering zaden beginnen met groeien en bloeien tegelijk. Bij dezelfde hoeveelheid belichting komt er dus een heel vroege bloeitijd opzetten. Bij niet-autoflowering zaden gaat de plant bloeien wanneer de belichtingstijd (het zonlicht overdag bij buiten kweken) korter wordt. Maar autoflowering zaden bloeien dus veel eerder.

Hierdoor leveren deze zaden extra vroeg een oogst, soms al wel na ongeveer 8 tot 10 weken na het planten van je wietzaden. Naast dat autoflowering wietplanten een snelle oogst opleveren, worden deze ook vaak niet extreem hoog. Autoflowering zaden zijn dus een goed idee als je niet heel veel ruimte hebt om wiet te kweken.

Zelf wiet kweken

Oorsprong van autoflowering zaden

De ware oorsprong van autoflowering cannabis zaden wekken veel discussie. Lowryder wietzaden, van The Joint Doctor, de allereerste grootschalig op de markt gebrachte autoflowering zaden, zijn volgens één theorie ontstaan uit Cannabis ruderalis genetica van een Mexicaanse zadenlijn waar wel eens aan gerefereerd wordt als Mexican Rudy. Die zou weer ontstaan zijn uit een kruising tussen een Mexican sativa en een Russische ruderalis.

Een andere theorie zoekt de vroegste genetica in een Finse hennep zaden lijn die Finola genoemd wordt, hoewel er wel nooit duidelijk zal worden waar diens ware origines vandaan zullen komen.

De specifieke genetica die de meeste kwekers gebruiken om tot hun autoflowering zaden te komen wordt ook sindsdien angstvallig bewaard, of hooguit doorgegeven in heel vage bewoordingen. Dit wordt gedaan om goedkope imitaties van de wietzaden lijnen te voorkomen.

Voordelen van autoflowering zaden

Enkele voordelen van autoflowering zaden zijn:

  • Korte levensduur waarbij de meeste zaadjes van zaad naar oogst gaan in korter dan 13 weken (sommige autoflowering zaden leveren al oogst al na 7 weken);
  • Worden meestal niet hoog, dus ideaal voor "stealth" wiet kweken;
  • Door de Cannabis ruderalis genetica begint de bloei al na 2 tot 3 weken na het ontkiemen;
  • Er is geen aparte kweek- en bloei omgeving nodig (in tegenstelling tot soorten die afhankelijk zijn van belichtingsperiode);
  • Relatief eenvoudige wietzaden productie. Één plant kan al honderden zaadjes opleveren bij slechts kleine groeihoogte.

Nadelen van autoflowering zaden

Enkele nadelen van autoflowering zaden zijn:

  • Een aantal kwekers is van mening dat autoflowering zaden een voorbijgaande trend zijn omdat ze naar hun mening slechtere medicinale wiet opleveren dan reguliere soorten. Dit kan komen door tegenvallende resultaten met vroege Lowryder soorten;
  • Bij indoor kweek kan uiteraard door aanpassing van belichting ook bij niet autoflowering zaden de bloeiperiode opgewekt worden;
  • Planten van lagere hoogte ontwikkelen meestal minder oogst dan wanneer deze hoger groeit;

Om je zo goed mogelijk te begeleiden bij het zelf kweken van wiet, hebben we een brede selectie boeken en DVD's over wiet kweken.

Prijs autoflowering zaden

Een belangrijk nadeel van autoflowering zaden kan de prijs zijn. Vaak zijn autoflowering zaden duurder dan reguliere of gewoon bloeiende gefeminiseerde wietzaden. Maar de prijsverschillen zijn kleiner dan je denkt, tegenwoordig schelen de verschillende soorten wietzaden minder en minder door het brede aanbod op de markt. Ook autoflowering zaden zijn er dus voor de bescheiden beurs.

Verschillende autoflowering zaden

Hoewel ons assortiment aan wietzaden altijd uitbreidt en we telkens weer nieuwere en betere autoflowering zaden kunnen bieden, willen we toch enkele echte klasse soorten eruitlichten op deze pagina. 

Zitten de autoflowering zaden van jouw keus hier niet tussen? Kijk dan vooral in onze totale overzichtlijst van de meest populaire autoflowering zaden.

 

Bestellingen boven de € 29,95 GRATIS verzending binnen NL!

Blijf op de hoogte via sociale media!