Home » FAQ

FAQ

 

1.) Hoe kan ik betalen?

Klanten kunnen kiezen uit een aantal verschillende betalingsmethoden:

  • (girale) overboeking (gratis)
  • Rembours (€5,00 extra bezorgkosten)
  • iDEAL (gratis bij Wietzaden.nl) (Rembours en iDEAL kunnen alleen binnen Nederland gebruikt worden). Mensen uit andere landen dan Nederland zullen moeten kiezen voor de optie 'overmaken'. Als je eenmaal een bestelling hebt geplaatst, ontvang je een bevestiging per e-mail met alle informatie over de betaalwijze van je keuze. Gebruik van iDEAL is bij ons gratis!


De transacties die worden verricht op www.wietzaden.nl, worden beveiligd door het betaalsysteem Ogone (www.ogone.com).

Alle informatie die wordt uitgewisseld voor de uitvoering van de betaling, wordt gecodeerd via het SSL-protocol. Deze gegevens kunnen niet worden opgespoord, onderschept of gebruikt door derden. Ze worden ook niet bewaard in onze computersystemen. Ogone is een technische dienstverlener en neemt geen betwistingen in verband met de bestellingen op zich. Deze moeten rechtstreeks met www.wietzaden.nl en/of je bank worden geregeld. Wil je meer weten over Ogone, neem dan een kijkje op (www.ogone.com) of stuur een e-mail naar support@ogone.com.

Banken waarmee je met iDEAL kunt betalen zijn:

  • ABN AMRO Bank
  • ING Bank
  • Rabobank
  • SNS Bank
  • ASN Bank
  • Friesland Bank
  • Triodos Bank

Inklappen

 

2.) Wordt mijn bestelling discreet verpakt?

Zeker: alle bestellingen worden verzonden in kartonnen dozen of luchtkussenenveloppen zonder opschrift.

Inklappen

 

3.) Zijn mijn producten illegaal?

Al onze producten zijn in Nederland wettelijk toegestaan.

Zaadjes zijn alleen toegestaan in EU landen + Zwitserland, maar niet in Duitsland, Letland, Luxemburg, Roemenië en Zweden.
Om problemen te voorkomen versturen wij zaadjes momenteel alleen binnen Nederland en naar België!

Inklappen

 

4.) Hoe lang duurt het voordat mijn bestelling aankomt?

Bestellingen worden pas verwerkt na ontvangst van de volledige betaling. Als de betaling eenmaal is ontvangen, wordt de bestelling dezelfde of de daaropvolgende werkdag verzonden. Bij de verzendgegevens vind je meer informatie en de geschatte aankomsttijd. NB Houd er rekening mee dat overboekingen uit het buitenland langer duren.

Inklappen

 

5.) Wat gebeurt er als mijn bestelling bij aankomst beschadigd is of zoek raakt?

Alle bestellingen die worden verzonden, zijn volledig verzekerd. Indien de bestelling bij aankomst om enige reden beschadigd of zoekgeraakt is, dien je zo snel mogelijk contact met ons op te nemen (zie info). Voor meer informatie verwijzen we naar onze Algemene Voorwaarden.

Inklappen

 

6.) Wat moet ik doen als ik mijn wachtwoord of andere data kwijt ben?

Als je je wachtwoord vergeten bent, klik dan via de inlogpagina op 'wachtwoord vergeten'. Vul hier je e-mailadres in en je krijgt een mailtje met je wachtwoord.

Inklappen

 

7.) Wanneer komt mijn order te vervallen?

Als je betaling na 21 dagen niet binnen is, gaan we ervan uit dat je je order niet wilt plaatsen en komt deze te vervallen.

Inklappen

 

8.) Waarom zijn de verzendkosten binnen Nederland €4,95 en buiten Nederland €7,95?

Wij verzenden alles als pakketje omdat een pakketzending te traceren is. Een pakket verzenden is duurder dan een normale envelopzending. Uiteraard is een zending binnen Nederland goedkoper dan buiten Nederland. Je betaalt het minimale bedrag voor een pakketzending tot 10 kilogram. Binnen Nederland is dat €4,95 en binnen Europa €7,95. Inzake zwaardere pakketten heb je geluk, want die kosten zijn voor ons. Als op je factuur staat dat de verzendkosten € 4,16 zijn, dan is dat het bedrag exclusief btw. Binnen Nederland zijn de verzendkosten € 4,16 +
€ 0,79 (btw) = €4,95.

Inklappen

 

9.) Ik kan geen order plaatsen naar het buitenland!

Let op!
Zaadjes zijn in sommige landen verboden. Zaadjes versturen we momenteel alleen binnen Nederland en naar België.

Inklappen

 

10.) Ik krijg geen korting op de verzendkosten, hoe kan dat?

Om korting te krijgen op de verzendkosten, moet je voor een bedrag hoger dan € 29,95 (binnen NL) of € 49,95 (buiten NL) aan producten bestellen.

Inklappen

 

11.) Buitenwiet kweken

Een week of 10 na het zaaien zijn de planten 30-40 centimeter groot. In de maanden mei en juni kunnen de zaailingen zo de volle grond in. Buiten deze tijd of voor de binnenkweek moeten de stekken worden verpot. Als je met het jonge spul naar buiten gaat is er eerst nog een gewenningsperiode nodig (niet meteen in de volle zon plaatsen). De aarde in je tuin kun je voorbewerken om een zo hoog mogelijk rendement uit de hennepplanten te halen. Het hangt ervan af hoe rijk de grond is. Als andere planten zeer goed in de tuin gedijen, hoef je niets te doen. Maar op sommige plaatsen is de grond arm aan voedingsstoffen.

Inklappen

 

12.) Hoe lang leeft een wietplant?

Een wietplant is een eenjarige plant en zal dus buiten maar 1 jaar leven. De plant ontkiemt, groeit en bloeit binnen een jaar en zal na de bloem- of zaadvorming sterven. Als je de plant gewoon laat groeien en bloeien zonder te oogsten dan zal deze dus uit zichzelf dood gaan na de bloeiperiode.

Inklappen

 

13.) Hoe lang kun je wietzaadjes bewaren?

Verse wietzaden kun je wel een jaar bewaren! Belangrijk is dat ze koel, droog en donker opgeslagen worden, het liefst bij een temperatuur onder de 18 graden. Je kunt je wietzaden ook invriezen, maar let er wel op dat je direct ontkiemt op het moment dat je ze uit de vriezer haalt.

Inklappen

 

14.) Wat zijn zelfbloeiers (autoflowering)?

Er is een zelfbloeiende soort, genaamd autoflowering. Deze soort begint met groeien en bloeien tegelijk, dus je kunt na ongeveer 8 tot 10 weken nadat je het zaadje in de grond gestopt hebt, oogsten. Het voordeel is dat deze autoflowering planten laag blijven en zeer snel aan de bloei beginnen.

Inklappen

 

15.) Hoe vaak kun je een wietplant oogsten?

Een vrouwelijke wietplant kun je maar een keer oogsten.

Inklappen

 

16.) Hoe kan ik zien of een wietplant een mannetje of vrouwtje is?

De verschijnselen die het verschil duiden tussen een mannelijke wietplant en een vrouwelijke wietplant kun je pas waarnemen op het moment dat de planten beginnen met bloeien. Vóór de bloei is het erg lastig om het geslacht van de plant vast te stellen.

Aangezien het verschil tussen mannelijke en vrouwelijke wietzaden een uitgebreid onderwerp is, hebben we een speciale pagina over gefeminiseerde wietzaden. Klik hier om meer te lezen.

Inklappen

 

17.) Hoe groot is de kans dat een wietzaadje ontkiemt?

Het ontkiemingspercentage ligt op ongeveer 90% tot 95%. Mocht het zo zijn dat een zaadje niet ontkiemt dan kunnen wij hier geen garantie op geven aangezien wij ook geen garantie krijgen bij onze leveranciers. 

Inklappen

 

18.) Vanaf wanneer kan ik buiten wiet kweken?

Nadat er geen nachtvorst meer is, meestal is dat vanaf 15 mei na de zogenaamde ijsheiligen.

Inklappen

 

19.) Wanneer gaat de wiet plant bloeien?

De wiet plant gaat bloeien als deze merkt dat het herfst gaat worden. Als je buiten kweekt is het meestal rond eind augustus. De wiet plant reageert op de nachten die langer worden. Nadat de nachten langer worden, duurt het nog ongeveer twee weken voordat de bloei echt zichtbaar is.

Inklappen

 

20.) Wanneer kunnen mijn stekjes in de zon?

Als de stekjes een tweede of een derde vertakking hebben zijn ze sterk genoeg om zonlicht te doorstaan. 

Inklappen

 

21.) Hoe werkt het als ik vanuit België bestel?

Wanneer je van buiten Nederland bestelt kun je alleen betalen via de optie Op rekening overmaken. Je krijgt dan een e-mail toegezonden waarin wordt uitgelegd hoe en waar je het bedrag dient over te maken.


De transacties die worden verricht op www.wietzaden.nl worden afgehandeld via het betaalsysteem op webshop The Grass Company.

Bank Details:

Rekeninghouder: Webshop The Grass Company

Adres:
Valkenjachtstraat 17-19
5042 WH Tilburg
Nederland

Bank: ING Bank

Rekeningnummer: 2032076

BIC/Swift Code: INGBNL2A

IBAN: NL16 INGB 0002032076

BTW nummer: NL0067.25.879.B.01

VERGEET NIET BIJ HET OVERMAKEN VAN GELD UW ORDERNUMMER TE VERMELDEN.


LET OP! De bestelling wordt pas door ons verzonden wanneer het geld op onze rekening is binnengekomen. Dit kan dus een aantal dagen duren.

Inklappen

 

Nieuw item

Inklappen