Home

Gefeminiseerde zaden

Gefeminiseerde zaden zijn wietzaden die enkel vrouwelijke wietplanten opleveren. Dat kan belangrijk zijn, omdat de vrouwelijke wietplanten bloementoppen produceren. De mannelijke planten produceren geen bloemen, leveren weinig THC en kunnen zelfs invloed uitoefenen op de THC productie van de vrouwelijke planten.

Zelf wiet kweken

Gefeminiseerde zaden

Cannabis wordt vooral gewonnen uit de bloemtoppen van de vrouwelijke wietplant. Deze hebben een sterkere psychedelische werking dan mannelijke planten. Het is een mythe dat mannelijke planten niet roesverwekkend zouden zijn en daarom weggegooid zouden moeten worden. Wat echter wel juist is, is dat de waarde van THC in de vrouwelijke plant hoger ligt dan de waarde in de mannelijke plant. De mannelijke plant kàn roesverwekkend zijn, maar dan zou je een onrookbare grotere hoeveelheid moeten consumeren.

Mannelijke planten zijn echter mensen die zelf thuis wiet kweken wel ongewenst tussen vrouwelijke wietplanten, omdat zij de vrouwelijke planten bevruchten. Hierdoor produceren de vrouwelijke planten wietzaadjes in plaats van wiet.

Daarom worden mannelijke wietplanten in een reguliere mix tijdens het kweken van wietzaadjes voor de bloei verwijderd, niet omdat ze niet roesverwekkend zouden zijn. Dit probleem kan omzeild worden door het gebruik van gefeminiseerde zaden, waar geen mannelijke wietzaadjes in voorkomen.

Herkennen vrouwelijke wietplanten

Vrouwelijke wietplanten zien er opvallend groener en gezonder uit dan mannelijke wietplanten en hebben veel meer vertakkingen. De eenvoudigste manier om te zien of je wietzaadje zich tot een mannelijke of vrouwelijke wietplant ontwikkelt, is kijken naar de 'oksels' van het blad. Een vrouwelijke plant is snel herkenbaar aan een haartje dat uit het wietzaadje komt. Ook zul je haartjes zien bij het begin van de bloei. Er zijn veel manieren om je vrouwelijke planten te herkennen, en die kunnen ook nog verschillen per soort wietplant.

Om je zo goed mogelijk te informeren over wietzaadjes, hebben we een brede selectie boeken en DVD's over wietzaden.

Prijs gefeminiseerde zaden

Een belangrijk nadeel van gefeminiseerde zaden kan de prijs zijn. Vaak zijn gefeminiseerde zaden duurder dan reguliere wietzaden (waarvan de helft van de wietzaden vrouwelijk is). Bij normale wiet zaden kun je na een week of 3 gewoon de mannelijke planten weghalen en doorgaan met de vrouwtjes. Maar laat de prijs je niet tegenhouden om toch voor gefeminiseerde zaden te gaan. De laatste jaren zijn de prijzen van gefeminiseerde zaden flink omlaag gegaan en zijn deze wietzaadjes inmiddels best betaalbaar.

Verschillende gefeminiseerde zaden

Hoewel ons assortiment aan wietzaden altijd uitbreidt en we telkens weer nieuwere en betere gefeminseerde zaden kunnen bieden, willen we toch enkele klassiekers eruitlichten op deze pagina. 

Zitten de gefeminiseerde zaden van jouw keus hier niet tussen? Kijk dan vooral in onze totale overzichtlijst van de meest populaire gefeminiseerde zaden.

Filmpje gefeminiseerde zaden

De mensen achter het bekende blad VICE maakten een filmpje waarbij ze een pionier op het gebied van gefeminiseerde zaden ontmoeten. Een aanrader! Klik hieronder om het filmpje te bekijken.

 

 

Bestellingen boven de € 29,95 GRATIS verzending binnen NL!

Blijf op de hoogte via sociale media!