Home » Wietzaadjes info

Wietzaadjes informatie

Voordat je wietzaadjes koopt, is het belangrijk om te weten waar je aan begint. Ten eerste is alle kweek in Nederland in beginsel verboden. Thuiskweek tot 5 planten wordt gedoogd, zolang je desgevraagd aan de politie vrijwillig deze planten afstaat. In België wordt 1 plantje gedoogd. Professionele kweek is ten strengste verboden en wordt zwaar bestraft! 

Hoewel we hieronder al belangrijke informatie geven over dit onderwerp, kunnen we je vooral ook aanraden om onze boeken te lezen en/of de DVD's over wiet kweken in huis te halen. Deze boeken en dvd's zijn uiterst nuttig als je meer van wietzaadjes (kweken) wilt weten!

Leeftijd wietplant

Een wietplant wordt niet ouder dan een jaar. De plant ontkiemt, groeit en bloeit binnen een jaar en zal na de bloem- of zaadvorming sterven. Als de plant gewoon mag groeien en bloeien zonder geoogst te worden, dan zal deze dus na de bloeiperiode vanzelf dood gaan.

Houdbaarheid wietzaadjes

Verse wietzaadjes kun je wel een jaar bewaren! Belangrijk is dat ze koel, droog en donker opgeslagen worden, het liefst bij een temperatuur van ten hoogste 18 graden. Je kunt je wietzaden ook invriezen. Na een lange(re) bewaartijd zullen de zaadjes, nadat ze ontdooid zijn, echter veel aan kiemkracht verloren hebben.

Autoflowering wietzaadjes

Er zijn verschillende soorten wietzaadjes, waaronder autoflowering. Autoflowering begint met groeien en bloeien tegelijk: er kan dus ongeveer 8 tot 10 weken nadat je het wietzaadje in de grond gestopt hebt al worden geoogst. Bijkomend voordeel is dat deze autoflowering planten niet al te groot worden.

We hebben uitgebreide informatie voor je over autoflowering wietzaadjes. Klik hier voor autoflowering wietzaadjes.

Gefeminiseerde wietzaadjes

De kenmerken die het verschil aangeven tussen een mannelijke wietplant en een vrouwelijke wietplant kun je pas waarnemen op het moment dat de planten beginnen met bloeien. Vóór de bloei is het namelijk erg lastig om het geslacht van de plant vast te stellen.

Aangezien het verschil tussen mannelijke en vrouwelijke wietzaadjes een uitgebreid en belangrijk onderwerp is, hebben we een speciale pagina over met name gefeminiseerde wietzaadjes. Klik hier voor meer informatie over gefeminiseerde wietzaadjes

ONTKIEMEN

Er bestaat veel onduidelijkheid over ontkiemen.
Wij hebben een zeer overzichtelijke flyer om te zien hoe het werkt! 
(Let op, deze flyer is eigendom van Premium Pro Seeds. Niet van Wietzaden.nl) Klik op de afbeelding om deze te vergroten.
 


 

 

 

 

 

De geschiedenis van wietzaadjes

Wietzaadjes werden ± 3000 jaar v. Chr. al in West- en Centraal Azië gezaaid om cannabis te kweken. Cannabis werd destijds gebruikt als geneesmiddel. De sterke hennepplanten die voort kwamen uit de wietzaadjes leverden krachtige hennepvezels op. Hiermee werden essentiële producten als touwen, visnetten, kleding en papier gemaakt. Wietzaadjes werden overigens niet alleen in China geplant. Tussen 2000 en 1400 v. Chr. raakte men ook in India bekend met wietzaadjes, waar de cannabis eveneens onder meer als geneesmiddel gebruikt werd. Cannabis werd door zijn veelzijdigheid in India bestempeld als heilige plant. Rond ± 1300 v. Chr. werden wietzaadjes ook geplant in de Arabische landen. Op de mummie van farao Ramses II werden deeltjes van wietzaadjes en cannabis gevonden.


Wietzaadjes in Europa

Rond 700 jaar v. Chr. kwamen de wietzaadjes terecht in Europa. Doordat men de wietzaadjes ging planten en er aldus veel hennepplanten kwamen, steeg de productie van henneppapier in korte tijd enorm. Zodoende groeide de boekdrukkunst in de 15de eeuw ook zeer snel. De hennepplant is een snelgroeiende plant. De wietzaadjes doen het  zelfs onder behoorlijk slechte omstandigheden en in arme grond zeer goed.

In de 20ste eeuw werd hout ontdekt als grondstof voor papier en katoen. Hierdoor werden er minder wietzaadjes geplant en groeiden er dus minder hennepplanten. De hennepplant moest zijn leidende positie als belangrijkste grondstof daardoor afgeven aan hout. De hennepvezel raakte uit beeld, waardoor er steeds minder wietzaadjes werden gezaaid en er nauwelijks nog cannabis werd verbouwd. Hout was nu het nieuwe product waar - zeker in die tijd - van alles mee kon worden gedaan. 

 

Verbod op wietzaadjes

Rond 1930 werden de hennepplant en zijn toepassingsmogelijkheden herontdekt. Ook al werd de hennepplant niet meer gebruikt voor papier of andere producten, het bevatte natuurlijk wel nog steeds THC (Tetra Hydro Cannabinol). De wietzaadjes werden weer volop gezaaid en men ging de hennepplant meer en meer verbouwen voor het gebruik van zijn verdovende en effectieve stoffen.

Doordat de verdovende en effectieve stoffen van de hennepplant gebruikt konden worden als drugs, ontstonden er steeds meer verboden op de plant. De ondergrondse handel in wietzaadjes en cannabis nam enorm toe. Wietzaadjes en cannabis kregen een steeds slechtere reputatie, waardoor de uiterst nuttige hennepplant meer en meer uit beeld raakte. Tegenwoordig zijn er ongeveer 25 soorten wietzaadjes van hennepplanten in Europa die je mag verbouwen. Deze hennepplanten zijn THC-vrij en worden gebruikt voor de productie van kleding, papier, dashboarden van auto’s etc.

 

Nederland en wietzaadjes vandaag de dag

Gelukkig kijken we in Nederland iets anders tegen het gebruik en de teelt van wietzaadjes en cannabis aan en hebben wij hier een ander beleid dan in de rest van Europa. Door het gedoogbeleid mogen we in Nederland wietzaadjes zaaien en hennepplanten verbouwen die THC bevatten.

Tevens is de handel van wietzaadjes legaal. Zodoende kan men tegenwoordig zeer gemakkelijk wietzaadjes kopen en zelf (tot een maximum van 5) hennepplantjes thuis voor eigen gebruik kweken. Uiteraard is de handel van wietzaadjes en het kweken van hennepplanten aan een aantal regels gebonden.
 

 

Bestellingen boven de € 29,95 GRATIS verzending binnen NL!

Blijf op de hoogte via sociale media!